Sociaal advocaat nodig in Roosendaal of Etten-Leur? Bel 0165 - 32 56 01 of stuur een e-mail voor een gratis kennismakings- en adviesgesprek.

Advocaat echtscheidingen/familierecht

Rechtshulp bij o.a. omgangs- en alimentatieregelingen

Gaat u scheiden of uit elkaar? Bént u gescheiden en wilt u afspraken aanpassen? Of komt uw ex-partner de gemaakte afspraken niet na? Ondanks alle emoties moet u uw hoofd koel houden en (nieuwe) afspraken duidelijk vastleggen. In het belang van uw toekomst en die van uw kinderen. Als uw scheidingsadvocaat help ik uw zaken te regelen en meer narigheid te voorkomen.

Wat doet een echtscheidingsadvocaat?

Bij een scheiding heeft u een echtscheidingsadvocaat nodig. Want alleen een advocaat is bevoegd uw scheidingsverzoek bij de rechtbank in te dienen. De wet verplicht u verder een aantal zaken voor uw kinderen te regelen. Als ervaren familierechtadvocaat ondersteun ik u bij het bemiddelen, onderhandelen en vastleggen van afspraken over:

 • omgangsregeling
 • ouderlijk gezag
 • co-ouderschap
 • kinderalimentatie
 • woonsituatie
 • verdeling bezittingen
 • toekenning schulden
 • partneralimentatie
 • naamswijziging
 • (stiefouder)adoptie
 • ondertoezichtstelling
 • uithuisplaatsing

Echtscheidingsconvenant opstellen

Door een echtscheidingsadvocaat uw echtscheidingsconvenant te laten opstellen, vermijdt u problemen in de toekomst. Bent u met uw ex-partner overeengekomen hoe u de scheiding praktisch en financieel wilt regelen? Dan beschrijf ik alle afspraken nauwkeurig in het echtscheidingsconvenant. Zodra de rechter de scheiding heeft uitgesproken, zijn de vastgelegde afspraken voor u en uw ex-partner bindend.

Voorlopige voorziening(en) treffen

Als uw echtscheidingsadvocaat tref ik, als u wilt, een voorlopige voorziening. Een scheidingsprocedure duurt soms lang. De voorlopige voorziening is een maatregel die u en uw ex-partner duidelijkheid biedt in de periode tussen de aanvraag en de uitspraak van de rechter. Zo kunnen kinderen tijdelijk aan een van beide ouders toevertrouwd worden. Of worden de woning en gemeenschappelijke spullen aan een van u toegewezen.

Wel of geen rechtszitting

Als u het oneens bent met de inhoud van het eenzijdige verzoek tot echtscheiding van uw ex-partner, dan komt er een rechtszitting. Hetzelfde geldt als uw ex-partner het oneens is met úw verzoek. Ik bepleit uw zaak met verve, waarna de rechter beslist. Heeft u een gemeenschappelijk verzoek ingediend? Of heeft een van u een eenzijdig verzoek ingediend waartegen de ander geen bezwaar heeft? Dan is er geen rechtszitting nodig.

Echtscheidingsadvocaat nodig?

Wilt u een omgangsregeling, verdeelregeling of alimentatieregeling opstellen of wijzigen, en officieel laten vastleggen? Bel gerust 0165 - 32 56 01 of stuur me een e-mail.

“Bij Marianne zijn mijn cliënten in goede handen”

“Ik verwijs regelmatig cliënten door naar Marianne. Ook bel ik haar vaak voor advies of ruggespraak. Toen Marianne zich kwam voorstellen, kreeg ik direct een goed gevoel. Ze kwam oprecht geïnteresseerd, betrokken en kundig op mij over. Uit die kennismaking ontstond een fijne samenwerking. Marianne is altijd goed bereikbaar voor vragen, adviezen en besprekingen. In de regel worden afspraken vlot gepland. Haar benadering is prettig informeel, direct, praktisch en doelgericht. En heel belangrijk voor cliënten: ze spreekt duidelijke taal en is heel benaderbaar. Wanneer ik cliënten naar Marianne doorverwijs, weet ik dat ze in goede handen zijn.“

Diana van Vught
Juridisch hulpverlener bij VluchtelingenWerk Zuid, Halderberge

Laag inkomen?
Ontvang gesubsidieerde rechtshulp!

Kunt u geen advocaat betalen? Dan krijgt u een (groot) deel van de kosten vergoed. U betaalt wel een eigen bijdrage; hoe lager uw inkomen, hoe minder u betaalt.
Voor meer info: 0165 - 32 56 01.

Mijn rechtsspecialisme

Contact

Mr Marianne Steenbergen
Boulevard 71
4701 ER Roosendaal

T   0165 - 32 56 01
F   0165 - 32 79 51

advocaat@mariannesteenbergen.nl