Sociaal advocaat nodig in Roosendaal of Etten-Leur? Bel 0165 - 32 56 01 of stuur een e-mail voor een gratis kennismakings- en adviesgesprek.

Over Marianne Steenbergen

Sociaal advocaat met winnaarsmentaliteit

Als sociaal advocaat voor Roosendaal, Etten-Leur en omstreken vind ik dat iedereen gelijke toegang tot rechtshulp moet hebben. Ook mensen met een laag inkomen en kwetsbare mensen, zoals vluchtelingen, bijstandsmoeders en vrouwen in scheiding. Sinds 1992 sta ik hen juridisch bij. Op bedreven, betrokken en betaalbare wijze help ik ook u te krijgen waar u recht op heeft.

Gesubsidieerde rechtsbijstand

Als sociaal advocaat in Roosendaal en Etten-Leur help ik mensen op basis van toevoeging of gesubsidieerde rechtshulp. Heeft u geen geld voor een advocaat, dan krijgt u de kosten deels of helemaal vergoed. Of de Raad voor Rechtsbijstand u deze subsidie toewijst, hangt af van uw rechtsvraag, inkomen en vermogen. Bij toewijzing betaalt u alleen een eigen bijdrage. Hoe lager uw inkomen, hoe lager deze bijdrage. Krijgt u geen subsidie? Dan geldt mijn uurtarief van € 168,-, inclusief kantoorkosten, exclusief btw.

Betrokken bij sociale kwesties

Ik werk net even anders dan de ‘gewone’ advocaat in Roosendaal of Etten-Leur. Niet alleen bied ik gesubsidieerde rechtshulp, ik zet me vooral in voor juridische kwesties met een sociale aard. Daarbij heb ik een sociale functie. Ik ben geïnteresseerd in het hoe en waarom. Ik neem dan ook de tijd om te luisteren naar de vaak schrijnende verhalen van mijn cliënten over hun afkomst, achtergrond en ervaringen. Daarna ga ik betrokken en extra gemotiveerd aan de slag.

Specialist in vier rechtsgebieden

Een gespecialiseerde sociaal advocaat vergroot uw kans op een positieve uitkomst. Met mijn grondige, actuele kennis van asielrecht, vreemdelingenrecht, uitkeringsrecht en familierecht benut ik elke kans. Ik voldoe aan de kwaliteitseisen van de Orde van Advocaten en de Raad voor Rechtsbijstand. Verder onderhoud ik goede relaties met instellingen voor welzijn, gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening.

Advocaat met winnaarsmentaliteit

In mijn functies als jurist bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst, inspecteur bij de Raad voor Rechtsbijstand en zelfstandig sociaal advocaat heb ik altijd één doel voor ogen (gehad): het beste uit elke zaak halen. Winnen dus. Al talloze keren ben ik met een koffer vol dossiers naar de rechtbank gereden om te procederen. Mijn kennis, geloof in de zaak en directe, vasthoudende werkwijze dragen ertoe bij dat ik vele procedures win.

Kleur aan het leven geven

Tijdens mijn werk als sociaal advocaat in Roosendaal en Etten-Leur en in de jaren dat ik op St. Maarten als inspecteur bij de Raad voor de Rechtshandhaving werkte, heb ik veel kleurrijke mensen ontmoet. Zelf geef ik graag wat kleur aan het leven van mensen die het moeilijk hebben door op te komen voor hun rechten. Ik kleur mijn eigen leven door fanatiek te roeien, in een koor te zingen, in de tuin te werken en te schilderen, zoals het kleurrijke werk op deze website.

Advocaat in Roosendaal of Etten-Leur nodig?

Het is belangrijk dat u een advocaat kiest bij wie u zich prettig voelt en op wie u vertrouwt. Kom daarom persoonlijk kennismaken. Bel 0165 - 32 56 01 of stuur een mail. Samen nemen we uw situatie, de mogelijkheden en de kans van slagen door.

Snel een afspraak maken?

Bel 0165 - 32 56 01 of stuur een mail voor een gratis kennismakings- en adviesgesprek.

Daarom kiezen voor
Marianne Steenbergen

  • gespecialiseerde advocaat
  • gesubsidieerde rechtshulp
  • echte winnaarsmentaliteit
  • kennis van de sociale kaart
  • betrokken en vasthoudend

Mijn rechtsspecialisme

Contact

Mr Marianne Steenbergen
Boulevard 71
4701 ER Roosendaal

T   0165 - 32 56 01
F   0165 - 32 79 51

advocaat@mariannesteenbergen.nl