Advocaat uitkeringsrecht

Rechtshulp bij problemen met toeslagen en uitkeringen

Afhankelijk van uw situatie heeft u recht op een financiële tegemoetkoming van de overheid. Wat als uw aanvraag voor een uitkering is afgewezen? Als deze wordt gekort of beëindigd? Of als u een deel moet terugbetalen? Bent u het niet met de beslissing eens, dan is het mogelijk bezwaar te maken. De hulp van een gespecialiseerde uitkeringsadvocaat komt u dan goed van pas.

Met welke conflicten help ik u?

U heeft te horen gekregen dat uw uitkering, toeslag of andere sociale voorziening geweigerd, gekort, ingetrokken of teruggevorderd wordt. Een besluit dat u niet zonder meer accepteert. Ik sta u juridisch bij in verweerprocedures bij conflicten over o.a.:

  • bijstandsuitkering (Participatiewet)
  • kinderbijslag of studiefinanciering
  • voorziening (jong)gehandicapten (Wajong)
  • nabestaandenpensioen
  • oudedagsvoorziening (AOW)
  • ziektewetuitkering

Let op! Uw bezwaar of beroep moet binnen 6 weken na beslissingsdatum binnen zijn. Wacht niet af en maak snel een afspraak, zodat er tijd is voor een goede voorbereiding.

Wat doet een uitkeringsadvocaat?

Bij een bezwaar- of beroepsprocedure gaat het erom uw verhaal goed te vertellen. En de gemeente (Werkplein), Sociale Verzekeringsbank of rechtbank te overtuigen in uw voordeel te beslissen. Dat lukt alleen met een ervaren uitkeringsadvocaat naast u. Ik verdiep me in uw zaak, adviseer de beste aanpak en schrijf stevige bezwaar- en beroepsschriften. Ik bemiddel en onderhandel. Ook bepleit ik uw zaak voor de rechter.

Met advocaat meer kans op winst

Zonder uitkeringsadvocaat loopt u een groter risico uw zaak te verliezen. Stel: u heeft zélf een bezwaarschrift opgesteld dat vervolgens afgewezen wordt. U vraagt mij in beroep te gaan en het geschil aan de rechter voor te leggen. U blijkt dan in de bezwaarfase een fout te hebben gemaakt die in de beroepsfase niet meer te herstellen is. U verliest uw zaak.

Met een uitkeringsadvocaat vergroot u de kans dat uw bezwaar of beroep voordelig uitpakt. Met 25 jaar kennis van bestuursrechtelijke wetgeving en jurisprudentie weet ik de beslissende partij een duwtje in de goede richting te geven. Dus besluit u om bezwaar te maken? Roep dan direct een ervaren uitkeringsadvocaat uit Roosendaal in.

Een advocaat uitkeringen nodig? Bel of mail!

Heeft u een probleem met uw uitkering, toeslag of andere sociale voorziening? Bel 0165 - 32 56 01 of stuur een mail. Ik hoor graag uw verhaal en leg u de mogelijkheden en kans van slagen voor.

"Dankzij Marianne heb ik grote stappen kunnen maken"

“Mijn man woont in het buitenland. De aanvraag voor zijn toeristenvisum was al 2x afgewezen. Marianne gaf me direct een goed gevoel; een laagdrempelige binnenkomst en heldere visie op mijn persoonlijke situatie. Marianne is duidelijk, daadkrachtig, recht door zee en toont gevoel. Ze hielp me mijn positie te versterken en ging samen met mij de strijd aan. In korte tijd werden we een hecht team. De hoorzitting verliep professioneel én persoonlijk. We hebben de zaak dan ook gewonnen. Enkele weken na de uitspraak kon ik mijn man op Schiphol ophalen. Dankzij Marianne heb ik grote stappen kunnen maken voor de toekomst.”

Debby | Roosendaal

Laag inkomen?
Ontvang gesubsidieerde rechtshulp!

Kunt u geen advocaat betalen? Dan krijgt u een (groot) deel van de kosten vergoed. U betaalt wel een eigen bijdrage; hoe lager uw inkomen, hoe minder u betaalt.

Voor meer info: 0165 - 32 56 01.

Mijn rechtsspecialisme

Uitkeringsrecht
Vreemdelingen- en asielrecht

 

 

© 2022 | Mr M.H. Steenbergen

Contact

Mr Marianne Steenbergen
Boulevard 71
4701 ER Roosendaal

T   0165 - 32 56 01
F   0165 - 32 79 51

advocaat@mariannesteenbergen.nl