Advocaat vreemdelingen- en asielrecht

Rechtshulp bij verblijfs-, bezwaar- en beroepsprocedures

Uw partner, familielid of werknemer heeft geen Nederlandse nationaliteit. Hij/zij wil graag naar Nederland komen voor een kort verblijf of uw familielid is al hier en de aanvraag om verlening of verlenging van de verblijfsvergunning is afgewezen. De toelatingseisen voor een verblijf worden steeds strenger, het aanvragen/verlengen van een visum of verblijfsvergunning lastiger. Als vreemdelingenrechtadvocaat help ik u met uw aanvraag en/of afwijzing.

Vreemdeling of vluchteling?

Als advocaat in vreemdelingenrecht en migratierecht bescherm ik de rechten van mensen die geen Nederlandse nationaliteit hebben. Vreemdelingenrecht is er voor migranten die hiernaartoe willen komen voor werk, familie, een relatie of medische reden.

Ook asielrecht valt onder het vreemdelingenrecht. Asielrecht of vluchtelingenrecht draait om asielzoekers en vluchtelingen die hier door de gevaarlijke situatie in hun thuisland bescherming vragen. Mijn specialisatie richt zich op beide rechtsgebieden.

Wat doet een vreemdelingenrechtadvocaat?

Van een advocaat in vreemdelingenrecht ontvangt u juridisch advies en begeleiding bij het aanvragen van een visum, verblijfsvergunning of Nederlands paspoort. Ook schiet ik u te hulp als de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) besluit uw aanvraag af te wijzen en u besluit zich daartegen te verweren. Mijn juridische diensten omvatten o.a.:

 

Rechtshulp bij aanvraag, verlenging of afwijzing van o.a.:

  • verblijfsvergunning, voor een tijdelijk doel of onbepaalde tijd
  • visum of machtiging tot voorlopig verblijf (MVV)

    Rechtshulp bij overige vreemdelingenzaken, zoals wanneer:
  • een inreisverbod opgelegd is;
  • een terugkeerbesluit genomen is;
  • u tot ‘ongewenste vreemdeling’ verklaard bent.


Rechtshulp bij aanvraag Nederlands paspoort (naturalisatie)

 

Vergrote kans op toewijzing

Hoe kunt u uw kans op een (tijdelijke) verblijfsvergunning vergroten? Dat doet u door mij als vreemdelingenrechtadvocaat direct bij uw zaak te betrekken. Uw belangen zijn groot; de kosten voor een verblijfsaanvraag hoog. Met een gespecialiseerde, ervaren advocaat zet u alles op alles om dat officiële verblijfsdocument in handen te krijgen.

Met 25 jaar kennis van bestuursrechtelijke wetgeving en jurisprudentie ken ik de moeilijke materie van het Nederlandse verblijfsrecht goed. Daardoor weet ik de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) vaak net dat duwtje in de goede richting te geven.

Vreemdelingenrechtadvocaat nodig?

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een verblijfsvergunning? Bij het indienen van een bezwaar of beroep omdat uw aanvraag is afgewezen? Bel 0165 - 32 56 01 of stuur een mail. Wacht niet af: het bezwaar of beroep moet, afhankelijk van uw zaak, binnen 24 uur, 4 weken of 6 weken na beslissingsdatum binnen zijn.

"Marianne hielp mijn man aan een visum"

“Mijn man woont in het buitenland. De aanvraag voor zijn toeristenvisum was al 2x afgewezen. Marianne gaf me direct een goed gevoel; een laagdrempelige binnenkomst en heldere visie op mijn persoonlijke situatie. Marianne is duidelijk, daadkrachtig, recht door zee en toont gevoel. Ze hielp me mijn positie te versterken en ging samen met mij de strijd aan. In korte tijd werden we een hecht team. De hoorzitting verliep zeer professioneel én persoonlijk. We hebben de zaak dan ook gewonnen. Enkele weken na de uitspraak kon ik mijn man op Schiphol ophalen. Dankzij Marianne heb ik grote stappen kunnen maken voor de toekomst.”

Debby | Roosendaal

Laag inkomen?
Ontvang gesubsidieerde rechtshulp!

Kunt u geen advocaat betalen? Dan krijgt u een (groot) deel van de kosten vergoed. U betaalt wel een eigen bijdrage; hoe lager uw inkomen, hoe minder u betaalt.

Voor meer info: 0165 - 32 56 01.

Mijn rechtsspecialisme

Uitkeringsrecht
Vreemdelingen- en asielrecht

 

 

© 2022 | Mr M.H. Steenbergen

Contact

Mr Marianne Steenbergen
Boulevard 71
4701 ER Roosendaal

T   0165 - 32 56 01
F   0165 - 32 79 51

advocaat@mariannesteenbergen.nl